Wie ben ik?

Steffie Coomans

Mijn uitgangspunt is om warm en liefdevol met elkaar om te gaan. Ik wil verbinden en daarbij zonder oordeel en bewust in het leven staan. Uitgaan van het goede van de ander. We zijn soms geneigd om mensen in hokjes te plaatsen. Voor mijn bachelorstudie moest ik in 2014 mezelf analyseren. Het resultaat was een foto van mijn ‘in geitenwollen sokken gehesen’ voeten in hoge hakken. Niet in een hokje te plaatsen dus! Ieder mens is uniek. En dat is een prachtig gegeven. Laat anderen je dat niet ontnemen. Wees jezelf, want er zijn al anderen genoeg!

Mijn levensloop

Als kind groeide ik op in een ondernemersgezin met altijd dieren om mij heen. Mijn ouders hadden eerst een dierenwinkel en later een manege. De manege richtte zich bij uitstek op de sport en al snel beoefende ik ook zelf op jonge leeftijd topsport. Mijn specialisatie was op dat moment het scholen van het sensitieve paard in de dressuursport en het coachen van ruiters en amazones met hun trouwe viervoeter op hoger niveau.

Na mijn carrière als amazone en trainster heb ik de wereld in zijn diversiteit mogen aanschouwen als stewardess. Ik vloog naar alle uithoeken van de wereld. Sinds 2008 was ik vrijwillige begeleider van weeskinderen en droeg mijn steentje bij met wereldwijde hulp voor minderbedeelden. Aan boord van het vliegtuig had ik de rol als vertrouweling op mij genomen en voerde vaak de verbindende gesprekken.

In 2012 startte ik naast het vliegen mijn loopbaan als hulpverlener. Dit begon als coach integratie en met mijn bachelordiploma ging ik aan de slag als gezinscoach. Later begeleidde ik met veel liefde de dak- en thuislozen van Rotterdam. Een doelgroep met complexe psychiatrische problematiek veelal in combinatie met een verslaving.

In 2020 ben ik met mijn aanvullende HBO opleidingen aan de slag gegaan voor vijf huisartsen als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH GGZ). Als generalist in de GGZ help ik mensen om het leven weer op het juiste spoor te krijgen en/of een verwijzing te realiseren voor een vervolgtraject op maat bij een specialist. Inmiddels zijn mensen met een hulpvraag ook van harte welkom bij mijn praktijk Steffie’s HELP FOR YOU.

What if I fall? Oh, but darling, what if you fly? (-e.h.)